divendres, 5 de març del 2021

El perill que el coronavirus arribe als animals salvatges

El desembre passat, el Departament d'Agricultura dels Estats Units va confirmar el primer cas d'un animal salvatge contagiat del virus que provoca la COVID-19 a Utah.

La cerca de covid-19 en la fauna salvatge
Perquè es produïsca un desbordament de SARS-CoV-2 d'humans a fauna salvatge, l'animal ha d'exposar-se a una dosi del virus prou elevada per a infectar-se. Una altra forma en què el virus pot transmetre's d'humans a animals és per exemple a través d'aigües residuals.

Els investigadors han centrat les seues activitats de vigilància selectiva de fauna salvatge en llocs on s'havien produït contagis d'animals domèstics.

Dolent per als animals i dolent per a les persones
Quan un virus salta a una espècie nova a vegades muta per a infectar, replicar-se i transmetre's de forma més eficaç dins del nou animal. A la fi de 2020, quan el SARS-CoV-2 va arribar a una granja de visons de Dinamarca, aquest va experimentar una sèrie de mutacions que són poc comuns quan el virus ataca a humans. Les organitzacions ecologistes estan especialment alerta per les espècies en perill com el furó pati negre, perquè es creu que podria ser molt vulnerable al virus.
També s'ha detectat un virus respiratori humà que afecta les poblacions de goril·les de muntanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada