dijous, 11 de març del 2021

Descoberta una nova extinció massiva originada per erupcions volcàniques

Un equip universal de científics ha reconegut una totalment nova extinció massiva ocorreguda fa uns 233 milions d'anys provocada per les erupcions volcàniques en la zona de Wrangelia, situada en la qual cosa hui és el Canadà. 


La seua conclusió és que l'esdeveniment massiu fora provocat possiblement per monumentals erupcions volcàniques executades en aqueix llavors en la zona de Wrangelia, localitzat en l'oest de la qual cosa hui és el Canadà, on els gegants volums de basalt volcànic expulsats per l'activitat volcànica van acabar donant forma a part important de la costa occidental d'Amèrica del Nord. 


Comprenem que els dinosaures es van originar uns 20 milions d'anys antecedent d'aquest


esdeveniment, no obstant això van continuar sent una raresa fins que va arribar l'Episodi Pluvial de Carniense. Van ser les sobtades condicions àrides des de l'episodi humit les que van brindar als dinosaures la seua possibilitat", sentència l'expert. 


Fins ara, els paleontòlegs havien reconegut 5 gegants extincions massives en els últims 500 milions d'anys de la crònica de la vida confirma Dal Cors, tots els quals va tindre un impacte profund en l'evolució de la Terra i de la vida”, sentència l'expert. Aquest nou episodi recentment documentat va atorgar lloc a unes criatures que van dominar la Terra al llarg de centenars de milions d'anys. 





Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada