divendres, 5 de març del 2021

Robots per a tasques d'infermeria

 


L'actual pandèmia ha permès veure com d’útils haurien sigut i quant podran ser-ho en el futur els robots sanitaris.Disposar, en grans quantitats, de robots capaços d'assumir tasques d'infermeria simples però importants hauria resultat de gran ajuda en aquests últims mesos per a ajudar a reduir el treball del personal sanitari davant la pandèmia.Dos models de robot d'aquest tipus estan sent desenvolupats i provats per l'equip de Woo Soo Kim en la Universitat Simon Fraser de Canada
L'equip de Kim va programar dos robots, un amb forma humanoide i un altre que essencialment és un braç robòtic, perquè realitzen mesuraments de senyals fisiològics humans. El braç robòtic, part del qual ha sigut fabricat mitjançant impressió 3D, conté elèctrodes biomèdics en la punta de cada dit. Quan la mà del robot toca a una persona, detecta els senyals fisiològics, incloses les d'un electrocardiograma  , les de la freqüència respiratòria, les d'un electromiograma  temperatura corporal.

El robot humanoide també pot monitorar els nivells d'oxigen, la qual cosa seria de gran utilitat per a vigilar l'estat dels qui desenvolupen una COVID-19 greu.

noticia original

noticia relacionada 1

noticia relacionada 2 

 

 


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada