dissabte, 13 de març del 2021

Un pas més prop de curar la ceguera

La restauració de la visió en persones cegues mitjançant un implant cerebral podria molt prompte convertir-se en realitat.

Ara però, un equip de científics de l'Institut Holandès de Neurociències -NIN- utilitzeu noves tecnologies d'inserció i producció d'implants, enginyeria de materials d'avantguarda, fabricació de microxips i microelectrònica, per desenvolupar dispositius que són més estables i duradors que els implants anteriors.

L'electricitat, i el llenguatge de el cervell

Quan s'envia estimulació elèctrica a el cervell a través d'un elèctrode implantat es genera la percepció d'un punt de llum en un lloc particular de l'espai visual conegut com «fosfeno». Basant-se en aquest fet, l'equip dirigit per Pieter Roelfsema ha desenvolupat un tipus d'implants d'alta resolució que amb 1024 elèctrodes van implantar en l'escorça visual de dues micos vidents.

CÈL·LULES MARE: PRIMERS PASSOS PER A UN TRACTAMENT CONTRA EL PARKINSON

Per posar a prova la funcionalitat dels seus dispositius l'equip de l'NIN va dur a terme diversos experiments en primats. «Per tant, en el futur, aquesta tecnologia podria usar-se per restaurar la pèrdua de visió en persones cegues que han patit lesions o algun tipus de degeneració de la retina, l'ull o el nervi òptic, però la escorça visual roman intacta», explica Xing Chen, investigadora de l'equip de Roelfsema.

Notícia original: https://www.nationalgeographic.com.es/ciencia/paso-mas-cerca-curar-ceguera_16132


Notícies relacionades:

https://www.eitb.eus/es/noticias/sociedad/detalle/7901478/eitb-focus-pandemia-estado-animico-encuesta-sociedad-marzo-2021/

https://www.abc.es/salud/enfermedades/abci-paso-impactante-hacia-posible-cura-202001221900_noticia.html


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada