diumenge, 14 de març del 2021

La presencia de fosfà en Venus, cuestionada de nuevo

Dos recents articles han afirmat que l'atmosfera de Venus podria contenir fosfà, un gas que es considera un possible signe de vida.

L'anunci de l'existència de fosfà va sacsejar la ciència planetària, quan un grup d'investigadors va comunicar que havia identificat la signatura espectral del gas en algunes dades telescòpiques.

Aquest estudi va rebre moltes crítiques i per això es van fer 2 estudis per a comprovar això. En un estudi, que va dur a terme, Victoria Meadows i els seus col·laboradors, que van analitzar les dades d'un dels telescopis que van servir per a descobrir el fosfà, i no van aconseguir detectar la signatura espectral del gas. En l'altre, els científics van calcular com es comporten els gasos en l'atmosfera de Venus i van concloure que el que l'equip original va prendre per fosfà és en realitat diòxid de sofre, un gas comú a Venus i que no guarda relació amb la vida.

Finalment va resultar que ALMA el telescopi que havia processat de manera incorrecta les dades que van emprar els investigadors.

Notícia original

Articles relacionats:

S'allunya el somni de trobar vida a Venus

Vida a Venus: l'anunci d'evidències és "imprudent" i "precipitat", diu una astrofísica al explicar els seus dubtes

Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada