dijous, 11 de març del 2021

Els Nonacamaleons

Un equip mundial d'ivestigadors ha anunciat aquest divendres haver descobert un 'Nanocamaleó', una espècie nova de camaleó que, amb una longitud del cos de 13,5 mil·límetres, s’ha convertit en el rèptil més diminut de les quasi 11.500 espècies conegudes en el planeta.

Aquesta nova espècie de camaleó anomenada Brookesia nana, va ser trobada en el nord de l'illa de Madagascar per un equip d'investigadors germànics-malgaixos liderats per la Recopilació Zoològica Estatal de Munic.

2 exemplars únics, "Amb un cos de 13,5 mil·límetres i una longitud total de 22 mil·límetres, el mascle del Nanocamaleó és el més diminut entre tots els vertebrats", ha explicat Frank Glaw. "L'impacte de l’illa afecta en aquest context ja que les espècies són més xicotetes a les illes xicotetes”, ha apuntat l'investigador de la Universitat d'Antananarivo a Madagascar. La femella és més gran, amb una longitud del cos de 19 mil·límetres i una longitud total de 29.

Els estudiosos van comparar la longitud dels seus genitals, del Nonacamaleó, amb altres 51 espècies de camaleons de Madagascar, descobrint una tendència per la qual les espècies de camaleons més xicotetes posseeixen els genitals masculins majors relacionant-los amb la mesura corporal. En del cas del Nanocamaleón, la seua longitud era del 18,5% de la longitud corporal

 
Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada