divendres, 12 de març del 2021

El falciot negre, au de l'any 2021



El falciot comú és un ocell habituat a entorns urbans pel que el seu declivi està directament lligat a l'activitat humana. El falciot comú ha estat elegit per votació popular ‘ocell de l'any’ del 2021, un títol atorgat per la la entitat conservacionistes Seu/BirdLife per a conscienciar a la població sobre la riquesa avícola del país i la importància de la preservació de l'avifauna. El certamen, dut a terme cada any per l'organització conservacionista, té com a objectiu cridar l'atenció sobre la situació que travessen algunes de les espècies d'ocells més amenaçats del país i la deterioració al qual any rere any se sotmeten els seus hàbitats. Els falciots, asseguren des de l'ONG, se sumen a la llarga llesta d'ocells comuns, com a pardals o orenetes, en declivi poblacional, un clar senyal que ens enfrontem a una crisi ecològica sense precedents agreujada pel canvi climàtic.


És l'única espècie europea que habita zones relativament fredes, i és capaç de superar fenòmens meteorològics adversos sense necessitat d'alimentar-se.




Una de les principals amenaces d'aquests ocells és la destrucció dels seus llocs de cria. Tant els falciots comuns com els pàl·lids tornen any rere any a criar en els mateixos edificis. A vegades, en arribar des d'Àfrica, aquests ocells es troben amb les seves zones de cria destruïdes per obres de rehabilitació, o fins i tot succeeix que les obres comencen amb els falciots a l'interior dels seus nius. En aquestes situacions s'observa la desesperació dels falciots adults per trobar la desapareguda entrada als seus nius.









NOTICIA RELACIONADA 1 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada