diumenge, 14 de març del 2021

Resolt el misteriós cas de les girafes nanes




El nanisme  és un trastorn poc conegut entre els animals salvatges, potser perquè les criatures que el pateixen no solen arribar a l'edat adulta.


Els biòlegs conservacionistes Michael Butler i Emma Wells van dur a terme comparacions a través de de tècniques fotogrametria i morfogrametria. En un examen detingut van concloure que la girafa de Nubia presentava unes falanges de 21 centímetres de longitud, similar a un exemplar subadult, una característica que també es donava en la girafa d'Angola, encara que aquesta comptava amb uns 15 mesos d'edat. Tots dos exemplars, segons els científics, comptaven a més amb ossos metacarpians i del radi de menor grandària al que s'esperava per a les seues corresponents edats.


Les displàsies esquelètiques, expliquen els experts, poden ser causades per un conjunt divers d'etiologies moleculars i poden manifestar-se en diferents formes. Fins al data, els científics només poden concloure que aquests dos casos de displàsia esquelètica tenen una base genètica natural.



Notícia original 


Notícies relacionades:

Notícia 1


Notícia 2

 



Vídeo: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada