dijous, 11 de març del 2021

Els 30 segons que van canviar el destí dels dinosaures

Els dinosaures van ser vertebrats terrestres que van dominar el planeta Terra durant 135 milions d'anys, des de l'inici Juràssic (fa 200 milions d'anys) fins al final del Cretaci (66 milions d'anys). Aquests van desaparèixer gràcies a un meteorit.

Sean Gulick és autor d'un estudi que sosté que si l'impacte de l'asteroide hagués estat 30 segons abans o després, el món seriosa un lloc molt diferent al conegut en aquests temps.

Segons la seva investigació, el famós
meteorit
de 12 quilòmetres de diàmetre que va impactar a Yucatán, va causar un efecte devastador sobre la Terra de pura casualitat.

Gulick afirma que de no ser per aquell accident, l'ésser humà no seria l'espècie dominant al planeta, sinó els dinosaures. Sosté que al perforar el cràter van descobrir que la roca tènia bastant contingut en sofre, que és va vaporitzar amb el colp del meteorit i va omplir l'aire amb un núvol de pols, molt semblant al d'una erupció volcànica.

Aquest fum va actuar de reflector de la llum i va refredar el planeta per alguns  anys. Els dinosaures que van sobreviure a l'efecte de l'aire van morir de fam.

El més resaltant de l'estudi és que si l'impacte del meteorit hauria estat 30 segons abans o després, hauria aterrat a l'oceà Pacífic o Atlàntic, vaporitzant l'aigua i causant menys danys que el produït per la roca de sofre. També
explica com un asteroide "xicotet" va poder causar tant de mal a un planeta.

Noticia original

Noticia Relacionada 1

Noticia Relacionada 2



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada