divendres, 5 de març del 2021

Descobreixen com el Covid-19 aconsegueix entrar en el cervel





La capacitat del coronavirus per a infectar el cervell resulta clau per a explicar molts dels seus efectes en diferents òrgans del cos humà.

Utilitzant mostres de teixit de pacients morts, un equip internacional d'investigadors ha aconseguit desentranyar els mecanismes a través dels quals el coronavirus és capaç d'arribar fins al cervell dels malalts de Covid-19, i com el sistema immunitari  respon al virus una vegada que el fa. Els resultats, acabats de publicar en Nature Neuroscience, indiquen que el coronavirus accedeix al cervell a través de les cèl·lules nervioses de la mucosa olfactòria. De fet, a més d'afectar els pulmons, el virus pot danyar el sistema cardiovascular, el tracte gastrointestinal i el sistema nerviós central. Fins ara, els científics havien sospitat que totes aquestes malalties són causades per la capacitat del virus d'ingressar i infectar cèl·lules específiques del cervell.

El cervell és probablement l'òrgan millor defensat de tot el cos i la forma concreta que té el virus per a derrocar aqueixes defenses era poc coneguda.

Això és, precisament, el que han descobert Helena Radbruch, del Departament de Neuropatología de Charité i el Director del Departament, Frank*Heppner, que han rastrejat per primera vegada com el virus ingressa al sistema nerviós central per a després envair el cervell. Tant les mostres de teixit com les diferents cèl·lules es van analitzar a la recerca de material genètic del SARS-CoV-2 i la proteïna de la espícula que es troba en la superfície del virus i que li serveix per a infectar noves cèl·lules. L'equip va trobar evidència del virus en diferents estructures neuroanatómiques que connecten els ulls, la boca i el nas amb el tronc cerebral. Els virus es van trobar tant dins de les cèl·lules nervioses com en les protuberàncies que s'estenen des de les cèl·lules de suport pròximes.

-Notícia original 

-Notícies relacionades: 

-Covid autopsias: un nuevo estudio revela que provoca lesiones en el cerebro

-¿Cómo afecta COVID-19 al cerebro? Los investigadores comienzan a encontrar respuestas

video

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada