dijous, 11 de març del 2021

TAURONS FLUORECENTS



Fa poc temps, els científics han aconseguit registrar el misteri marí produït pels taurons que brillen en l'obscuritat. Aquestes espècies posseeixen l'agilitat de la biofluorescencia, aconseguint generar una llum verda brillant mitjançant la seua pell. Després, els científics es van proposar trobar els avantatges implicats en aquesta capacitat i altres curiositats sobre els taurons que brillen en la foscor.


En quant a la bioluminescència en la vida marina, un grup d'investigadors ha aprofundit en la biofluorescència en 2 espècies: el Tauró gat (Cephaloscyllium ventriosum) i el Tauró alità mallero (scyliorhinus retifer)


No obstant això, els metabòlits activats en la pell dels taurons que brillen en la foscor pertanyen a una família fins ara desconeguda. A pesar que s'activen de forma semblant a altres metabòlits trobats en el sistema immune i nerviós central d'animals marins, el seu funcionament és del tot diferent.

Els investigadors diuen que la bioluminescencia canvia completament el punt de vista que aquests taurons tenen de la seua pròpia espècie i del seu entorn. En ser capaços de crear i percebre aquesta llum fluorescent, poden beneficiar-se d'un sistema de reconeixement que no tots els animals poden desxifrar.


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada