dijous, 11 de març del 2021

L'extrany cas de bessons amb pares diferents

A l'agost de 2018 un home i una dona van arribar al laboratori del Grup de Genètica de Poblacions i Identificació de la Universitat Nacional de Colòmbia per a comprovar la paternitat de dos bessons homes que se suposava eren els seus fills. El que havia de ser un tràmit normal per als investigadors, que realitzen milers de proves similars a l'any, es va convertir en un estrany i apassionant cas d'estudi. Els resultats de les anàlisis, publicats en la més recent edició de la revista científica Biomèdica, van indicar que els marcadors genètics del pare només coincidien amb un dels xiquets. La investigació confirma que els dos bessons tenen diferents pares biològics.

Lilian Andrea Casas Vargas, va comptar per telèfon que ella i el seu grup d'investigació es van
sorprendre tant en veure els resultats de les proves d'ADN que les van decidir començar de nou i fer tot el procés des del principi. Per la raresa del cas els demanem a les quatre persones que tornaren al laboratori per a prendre'ls per segona vegada les mostres de sang. 

El primer que van fer en aquest cas va ser confirmar que els al·lels dels xiquets, que són les formes en què pot manifestar-se un gen, coincidiren amb els de la mamà per a descartar un canvi dels bebés a l'hospital. Una vegada establit el vincle amb la mare, es va revisar la informació genètica que hauria de proporcionar el pare. En aqueixa comparació es van mesurar 21 marcadors genètics i es va demostrar que l'home sol era pare del segon bessó. Casas afirma que el fenomen científic que es presenta en aquest cas es diu superfecundació heteropaternal. Aço es produeix quan un segon òvul, alliberat durant el mateix cicle menstrual, és fertilitzat per un espermatozoide d'un home diferent en relacions sexuals separades.

Noticia original:

Noticia relacionada 1:
Un farmac desarrotllat contra el cancer renaix com terapia per a enfermetats neurodegeneratives

Noticia relacionada 2:
Recanvis del cos


Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada