dijous, 11 de març del 2021

Posant el "Bang" al Big Bang



Segons la teoria del Big bang, fa uns 13.800 milions d'anys, l'univers estava concentrat en un ínfim xicotet punt que albergava tota la matèria, va explotar per a després refredar-se a mesura que s'expandeix. Al transcurs d'aquesta expansió, es van anar formant se les reaccions que van cuinar les primeres estrelles, galàxies, i tot allò que hui veiem en l'univers.

Els físics creuen que va existir una altra fase encara més explosiva que va precedir a aqueix univers primitiu que estava a punt de florir de manera abrupta. Es refereixen com la Inflació Còsmica, i afirmen que va durar menys d'una bilionèsima de segon. Els dos processos es presenten tan radicalment diferents entre sí.

També han deduït una fase intermitja entre la Inflació Còsmica i el Big Bang. Aquesta, coneguda com a Fase de Reescalfament, va aparèixer al final de la Inflació Còsmica i es presumeix que va involucrar els processos que van portar la matèria freda i uniforme de la Inflació a convertir-se en caldo energètic que va donar el tret d'eixida al Big bang.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada