divendres, 5 de març del 2021

Els objectius del rover Perseverance en Mart

El robot explorador Perseverance és la punta de llança d'una de les missions més completes de la NASA en els últims anys, la Mars 2020. Gràcies al seu complet instrumental buscarà indicis de vida en el sòl marcià.

Els humans portem segles fascinats per Mart ,i té la seva lògica, perquè fa milers de milions d'anys el que hui diem planeta roig estava quallat de rius i oceans. El rover, llançat al juliol de 2020 i ideat per a recórrer la superfície del planeta durant almenys un any marcià, la qual cosa equival a uns 687 dies terrestres, compta amb un potent laboratori remot amb rodes d'un nou disseny, un braç robòtic més potent que el dels seus predecessors i un sistema informàtic amb major poder de processament de dades.

El descens del vehicle explorador culminarà una missió de més de sis mesos de duració, però els minuts crucials són els set últims, els corresponents al tram final del viatge. El robot va emetre una alerta de ràdio quan s'endinse en la prima atmosfera marciana, però per a quan aquest senyal arribe al Laboratori de Propulsió a raig de la NASA (JPL, per les seues sigles en anglés), situat a Los Angeles, la sort del Perseverance ja estarà tirada.

NOTICIES:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada