dimarts, 23 de març del 2021

 



El canvi climàtic espenta als animals al límit

Segons els últims estudis els animals son molt sensibles als canvis climatics .

Ells pateixen també aquest tipus de malestar a conseqüència del canvi climàtic.


Una de les principals conseqüències del canvi climàtic és l'augment generalitzat de temperatures, provocat sobretot els efectes de l'activitat humana sobre el medi ambient.

Els estius duren ara una mitjana cinc setmanes més que durant la dècada de 1980. Zones de la península ibèrica que abans tenien un clima mediterrani, com la Vall de l'Ebre, té cada vegada més un clima més semiàrid.


I els animals són sensibles a aquests canvis. Cada espècie té una sèrie de condicions climàtiques (humitat, temperatura) en les quals se senten a gust, però el calfament global està alterant aquests patrons.Quan les condicions meteorològiques són desfavorables fins a l'extrem, els animals tenen tres opcions: adaptar-se al nou hàbitat, marxar-se o perir.Els animals que no aconsegueixen adaptar-se al ràpid canvi de condicions climatològiques ni tampoc poden migrar, moren. És el cas del *torillo andalús o del gall salvatge, dues espècies d'ocells l'existència dels quals a Espanya perilla.


El gall salvatge està a la vora de l'extinció en la Península Ibèrica. Menys de 1.500 exemplars sobreviuen a Espanya, segons l'ONG ambiental SEU/*Birdlife. Hi ha diferents causes, però una de les principals és l'augment de les temperatures .


El canvi climàtic ha tardat anys a gestar-se. En conseqüència, revertir la crisi climàtica actual portarà molt temps. Encara que reduïm les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, assegura David *Vieites, no notarem els efectes en anys. Això significa que hem d'actuar ja!

 NOTICIA RELACIONADA

 

 

NOTICIA RELACIONADA 1 

NOTICIA RELACIONADA 2





UROGALLO Prueba piloto para el seguimiento vía satélite de la población de urogallos en los Pirineos Captura de ejemplares de esta especie que vive en los bosques fríos del Pirineo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada