divendres, 5 de març del 2021

Les formigues també usen el tancament perimetral per a protegir la colònia


 



Com els humans, les formigues s'aïllen les unes de les altres quan s'enfronten a un patogen. Com els humans, els babuins eviten als que estan infectats. I, com els humans, les ratapinyades vampir malalts redueixen els seus contactes a la seua família més pròxima, les seues mares. Sebastian Stockmaier és investigador de conducta animal en la Universitat de Texas a Austin .

 

És també coautor d'una revisió publicada en Science del que la ciència sap sobre com els animals canvien les seues conductes per a bregar amb els seus patògens. Stockmaier té clar que els humans no hem inventat res. "No em sorprén que els animals exhibisquen comportaments semblants per a contindre la propagació de les malalties contagioses. " No som els únics que contínuament tenen patògens als quals enfrontar-se", compte en un correu.

 

"En particular, no em sorprén com han desenvolupat patrons que protegeixen els individus sans de la infecció, evitant als congèneres malalts, per exemple". Entre els mandrils no infectats s'ha comprovat que redueixen els serveis de brunyiment que presten als membres del grup infestats d'un protozou intestinal parasitari. Però hi ha altres estratègies més actives modelades per la pressió selectiva que exerceixen els patògens. Les formigues negres de jardí, una de les més comunes d'Europa, eviten entrar al niu quan s'infecten d'un fong que prolifera en la seua cutícula, la part més exterior del seu cos.

 

No és clar que senyals usen per a decidir quan anar-se per sempre, però també s'ha observat després que les formigues hagen estat exposades a toxines o al CO2, així que no és específic d'una malaltia en particular´´. Els insectes eusocials com les formigues són els animals que més estratègies i canvis de conducta han desenvolupat per a frenar el contagi de patògens. Tot darrere de la colònia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada