dimecres, 10 de març del 2021

Una gran bola de foc sobre Madrid

La matinada del passat dijous 21 de gener una gran bola de foc va sobrepassar el cel de Madrid.


El fenomen, que ha sigut gravat en el Complex Astronòmic de la Hita: en La Pobla de Almoradiel (Toledo), va ser visible per a tota la Península cap a les 3.56 hores, segons aquest observatori.


La roca procedent d'un asteroide va entrar en l'atmosfera a 126.000 quilòmetres per hora i va generar una brillant bola de foc.


«Va entrar sobre l'oest de la Comunitat de Madrid i a causa d'aqueixa elevada velocitat i al brusc fregament amb l'aire, la roca es va tornar incandescent a una altura d'uns 84 quilòmetres, quasi en el límit amb la província d'Àvila», segons va informar l'astrofísic José María Madiedo responsable del Projecte SMART que registra i estudia l'impacte de roques procedents del Sistema Solar, i del qual forma part l'observatori toledà.


La bola de foc, que va mostrar diverses explosions al llarg de la seua trajectòria, va avançar en direcció sud-est i es va extingir sobre la ciutat de Madrid a una altitud d'uns 21 quilòmetres, pràcticament sobre la vertical del districte de Pont de Vallecas.

Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Siete evidencias científicas sobre las bolas de fuego que ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada