divendres, 5 de març del 2021

Sandra y el falcó blanc

El falcó blanc, un gyrfalcon, un gerifalte, el llegendari ocell dels reis. El gerifalte va semblar seguir la direcció dels meus pensaments i va tancar amb força el pic, amb la característica dent tomial, la protuberància per a donar el coup de grace tallant la medul·la espinal de la presa, com si ataqués el fofo bescoll del Reichmarshall. La raó que un gerifalte blanc de Groenlàndia hagi acabat a Osona i assegut els seus reals en un racó de Viladrau al costat del Molí Vell és Sandra. Fa uns anys, després de quedar-se vídua, va veure una fotografia del Molí Vell de Viladrau, un vell molí d'aigua en el bosc, en la riera del mes de Rosquelles.


Però llavors, fa cinc anys, durant una representació teatralitzada amb carro de la història de Viladrau i el seu bandoler estrella, el Serrallonga, va sofrir un brutal accident en el qual es va trencar la pelvis, un peu i un braç. En l'endemig ha obert una botiga en la plaça de Viladrau en la qual ven plantes, pa i unes coques de crema pecaminoses. Es pot tenir una àguila, un falcó, un xoriguer? «Sí, n'hi ha prou amb la llicència Citis i registrar l'ocell, si és autòctona, i un permís especial si no és d'aquí». El gerifalte, al qual va batejar pel seu amor a Egipte, li ho van regalar amb mes i mig.


Vol molt al seu falcó. Sandhttps://que-ver.somrurals.com/pueblos-de-cataluna/viladrau-2/ra creu que el gerifalte porta bé el seu confinament. Aquest hivern, amb el que ha nevat a Viladrau, ha estat molt feliç. Al costat del gerifalte cau la tarda.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada