divendres, 5 de març del 2021

Una mutació genètica ajuda a les persones a resistir el fred.


Una mutació que augmenta el to muscular també fa que les persones resisteixin millor el fred, segons un estudi realitzat amb voluntaris que es van submergir durant llargs períodes de temps en aigua freda.
Més de 1500 milions de persones a tot el món posseeixen dues còpies no funcionals del gen ACTN3, que codifica una proteïna muscular. El gen no funcional és més comú en els climes més freds del centre i el nord d'Europa que a Àfrica.

Per a esbrinar el motiu d'aquestes diferències entre poblacions, Håkan Westerblad, de l'Institut Karolinska, a Estocolm, Marius Brazaitis, de la Universitat de l'Esport de Lituània, en Kanaus, i els seus col·laboradors van emprendre un estudi en el qual van incorporar a 27 homes amb el gen ACTN3 funcional i a 15 sense ell. Els participants es van submergir en aigua a 14 graus durant diverses sessions de 20 minuts fins que la seua temperatura corporal va disminuir per sota dels 35,5 graus, o fins que van passar un total de 120 minuts submergits en l'aigua freda.


Els autors van descobrir que el 69 per cent dels participants amb ACTN3 no funcional aconseguien mantenir la temperatura corporal per sobre dels 35,5 graus, en comparació amb soles el 30 per cent dels quals posseïen el gen funcional.
 


Notícia original

Notícia relacionada 1

Notícia relacionada 2




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada