diumenge, 14 de març del 2021

ELS ORNITORINCS DESVELEN SECRETS SOBRE L’EVOLUCIÓ DELS MAMÍFERS






L'anàlisi genètica dels ornitorincs i els equidnas ha proporcionat als científics algunes claus sobre l'evolució dels mamífers. Aquestes estranyes criatures són els únics mamífers coneguts que ponen. Pon ous, però alleta a les seues cries. No és un ocell, però té un musell en forma de bec d'ànec. Manca de dents i els mascles compten amb un esperó verinós.


Ara, segons aquesta nova investigació, se sap que que els monotremes, l'ordre al qual pertanyen, es va separar dels teris, la subclasse de mamífers a la qual pertanyem nosaltres, fa uns 187 milions d'anys, uns 21 milions d'anys abans del que es pensava, mentre que els ornitorrincs, van poder separar-se entre elles fa uns 55 milions d'anys. 


Una de les seues peculiaritats més destacades és que són capaces de pondre i alletar a les seues cries. És l'únic animal amb 10 cromosomes sexuals. els investigadors ara poden suggerir que aquests 10 cromosomes sexuals en els avantpassats ​​dels monotremes es van organitzar en forma d'anell que després es va dividir en moltes parts xicotetes de cromosomes X e I.





Notícia original 



Notícies relacionades:


Notícia 1 



Notícia 2



Vídeo: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada