diumenge, 9 de novembre del 2014

Càncer de mama

El doctor Manuel Ruiz Borrego porta 22 anys tractant pacients amb càncer de mama. Ha estat testimoni dels enormes avanços mèdics que han modificat la forma de tractar aquesta patologia. En només 10 anys s'ha pogut observar un gran canvi en l'aspecte i la qualitat de vida de les malaltes. Un dels èxits que ell mateix destaca és haver aconseguit que una dona amb càncer de mama metastàtic pugui fer vida normal i que, pel seu aspecte general, ningú l’identifique com a pacient amb càncer.
Ara la investigació ha canviat i  s'orienta cap al tractament personalitzat, és a dir, que pacients concretes rebin una teràpia concreta per al seu tipus de patologia. Així s'aconsegueix major eficàcia i menor toxicitat, a més es menys perjudicial que la quimioterapia.         
Ruiz Borrego destaca l'aparició de diferents formes d'aplicar la teràpia, com els tractaments adjuvants i neoadjuvants o diferents mètodes per tractar d'evitar la quimioteràpia. Amb la neoadjuvància es podria aconseguir el que s'anomena una resposta patològica completa: que el tractament mèdic elimini la malaltia, que desaparegui. Per l’altra banda, la adjuvància busca augmentar la possibilitat de supervivència i que no aparegui la malaltia metastàsica.
El nombre de pacients amb càncer de mama està augmentant en els darrers anys, i es deu principalment a l'aparició de la patologia en dones joves, la causa encara es desconeix. No obstant això, la mortalitat d'aquesta malaltia està disminuint, i tot gràcies a la investigació i als nombrosos avanços que s’han produït al llarg dels anys.


Noticies relacionades:

Noticia 1

Video:

1 comentari:

  1. Notícies com aquestes són per a donar l'enhorabona. Aquesta infermetat, el càncer de mama, malauradament ha sigut durant molts anys una infermetat que no ha tingut cura entre les dones. A l'actualitat, no tan sols s'ha eradicat l'índex de mortalitat, sinó que a més a més, s'ha millorat la qualitat i efectivitat d'aquest tractament. Tanmateix, es poden aplicar mètodes personalitzats a cadascuna de les dones, segons el seu cas, que no tan sols permet la no utilització de la quimioteràpia sinó que ajuden a donar confiança i afrontar aquest repte amb un grau més, si cal, d'autoestima.

    ResponElimina