dissabte, 15 de novembre del 2014

Una combinació de fàrmacs cura al 97% de l’hepatitis C en trasplants.

Un nou assaig ha demostrat el potencial dels nous tractaments contra l'hepatitis C. Però els nous tractaments permeten eliminar la infecció i, per tant, protegir el trasplantament. L'estudi el publica New England Journal of Medicine.

La primera, que evita l'ús de l'interferó, un medicament que fins ara entra en les composicions per a tractar l'hepatitis C (i que ho seguirà fent com a primera línia de tractament ja que és molt més barat que els nous medicaments, que es van a reservar per als casos més greus) . El problema que té és que produïx importants efectes secundaris (depressió, anèmia) , i que cal prendre-ho 48 setmanes. "Un aspecte important és que esta combinació d'antivirals és molt segura, a més d'eficaç. El segon avantatge, encara més important, és la seua eficàcia. Amb les combinacions habituals es curava el 50% dels casos; ara ho fa el 97%.
El trasplantament de fetge és moltes vegades la solució final per a les persones amb hepatitis C, ja que el virus pot causar cirrosi o càncer hepàtic.
L'estudi ho ha dirigit a Espanya Xavier Forns. En ell han participat 34 pacients que havien tornat a desenrotllar la infecció pel virus de l'hepatitis C. En tots els casos menys en un es va curar la malaltia. D'ells, el 94% seguia lliure de virus als sis mesos.

Noticia original

Noticies relacionades:
- Sanitat dona fins 125 milions al any per al fàrmac de l’hepatitis C.

- Rebelió Europea per a abaratar l’últim fàrmac contra l’hepatitis C.

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada