diumenge, 16 de novembre del 2014

Creen un interruptor que permet controlar gens amb la ment

Un equip de científics suïssos de la Universitat de Basilea han desenvolupat un interruptor genètic controlat pel pensament que permet activar gens amb la ment per tal de produir proteïnes.

Aquest sistema contistix en que les ones cerebrals humanes, es transfereixen, sense fils, a una xarxa de gens i regular així l'expressió d'un gen en funció del tipus de pensament. El sistema impulsat per les ones cerebrals funciona de manera eficient i efectiva en cultiu de cèl·lules humanes i en ratolins.

Els investigadors expliquen que el principi de funcionament del dispositiu combina dos mètodes científics d'actualitat: un auricular que pot diferenciar activitats de les ones cerebrals com la concentració i la relaxació, i un implant que 'encén' els gens d'enginyeria genètica perquè reaccionin a la llum. Aquestos van utilitzar una proteïna humana fàcil de detectar, la fosfatasa alcalina secretada (SEAP), que es difon des d'una diminuta càmera de cultiu de l'implant al torrent sanguini del ratolí.
El corrent va a un llum de LED que emet llum en el rang de l'infraroig proper. Aquesta llum és precisament la que posa en funcionament a unes cèl·lules modificades genèticament per a produir proteïnes.

S'espera que aquest dispositiu pot ajudar en el futur a combatre malalties neurològiques, com ara mals de cap crònics o l'epilèpsia, mitjançant la detecció de les ones cerebrals específiques que delaten una etapa inicial que prediu els atacs i que s'activaria en el moment adequat la producció en la implantació de molècules per combatre el dolor.



Notícies relacionades:


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada