dissabte, 15 de novembre del 2014

Investigadors francesos aconsegueixen detectar el càncer de pulmó amb una anàlisi de sang

Un equip mèdic francès ha descobert un sistema de detecció precoç del càncer de pulmó a través d'una simple anàlisi de sang, abans que una radiografia pogués evidenciar el menor símptoma d'aquest tipus de càncer. Açò suposa un gran avanç en la detecció primerenca d'aquesta malatia constituint una "primícia mundial".

La investigació s'ha desenvolupat sobre una mostra poblacional de 245 persones sense càncer, de les quals més de la meitat tenien risc perquè patien una broncopatia crònica obstructiva (EPOC). Mitjançant l'anàlisi es van detectar cèl·lules canceroses en cinc d'elles i posteriorment aquestes cinc van desenvolupar càncer.

La detecció primerenca és fonamental per al diagnòstic precoç i el seu tractament, que fins i tot a alguns científics els fa pensar en la "eradicació" del càncer de pulmó.

Notícia original

Notícies relacionades:

 La teràpia del càncer de pulmó busca suprimir la quimioteràpia
Troben una nova via d'investigació contra el càncer de pulmó

Vídeo:

2 comentaris:

  1. Coincidisc amb esta notícia ja que tracta d'un tema molt important. És un gran descobriment ja que et permet detectar el càncer de pulmó per mitjà d'un anàlisi de sang , la qual cosa ajuda a la detecció mes ràpida d'aquesta malaltia i per tant que disminuïsca la mortalitat causada per este patiment amb una major probabilitat de cura.

    ResponElimina
  2. Hola Mar, molt bona notícia!
    M'ha agradat molt aquesta noticia i em pareix molt interessant; el càncer, una malaltia que hui en dia, seria una de les més investigades, i que puguen saber si tens càncer de pulmó a través de la sang, estalviaria molts problemes. És un gran avanç per a els malalts de càncer de pulmó Però sobretot és una bona noticia per a les persones que no saben que tenen o que estan desenvolupant-lo, perquè tenen més temps per a curar-se, o tal com diu a la noticia, fins i tot per a eradicar-lo completament. Si aquesta nova forma de preveure el càncer de pulmó funciones hi haurà molta més possibilitat de cura, aleshores la mortalitat d'aquest càncer seria quasi nul·la, la qual cosa milloraria la vida del pacient, el saber que tens menys possibilitat de morir.

    ResponElimina