dilluns, 17 de novembre del 2014

Eliminació del VIH d'una sèrie de cèl·lules infectades.


Un grup de científics de la universitat de Temple de Filadèlfia ha aconseguit eliminar qualsevol rastre de VIH d'una sèrie de cèl·lules infectades. Això és només una prova de concepte, pràcticament impossible d'aplicar a les clíniques.

El VIH una vegada infecta una persona mai la deixa, el que provoca que els afectats prenguin medicació durant la resta de la seva vida. El virus no sols esta com a tal en l'organisme, sinó que es camufla de la major manera possible i insereix els seus gens en el ADN. Els tractaments actuals impedeixen que el virus circule per l'organisme però una vegada inserta els seus gens no hi ha manera de treure'ls. La medicació impedeix els intents de reconstruir el virus. Els científics han fet servir una espècie de marcador que localitzava els gens del VIH i després han tallat aquests fragments de ADN de cèl·lules infectades.
Finalment el propi sistema de reparació del genoma s'ha encarregat de recuperar els gens com estaven abans de la infecció.

Kamel Khalili qui ha dirigit el projecte, diu que es tracta d'un primer pas que no pot usar-se en persones. En aquestes les possibles cèl·lules són milers i de diversos tipus. I el procés és massa per utilitzar-lo en un organisme complet.


Noticies relacionades.

http://elpais.com/elpais/2014/11/10/planeta_futuro/1415622037_892870.html?rel=rosEP

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada