diumenge, 9 de novembre del 2014

Ramats de tortugues gegants passejaren per Madrid fa 15 milions d'anys

Investigadors espanyols i grecs han analitzat els fons de les col·leccions del Museu Nacional de Ciències Naturals i han descobert que va hi haure un tipus de tortugues terrestres fins a dos metres de llargària fins ara desconegut anomenat Titanochelon que va habitar a Europa fins fa dos milions d'anys. Aquest tipus de tortuga es tracta de la tortuga més gran que va habitar Europa, fins i tot més grans que les tortugues que habiten actualment a les Illes Galápagos.
La investigació va començar l'any 2005 i mitjançant la reconstrucció dels fòssils encontrats en jaciments de rellevància històrica s'ha descobert que l'espècie madrilenya és la més abundant de totes les tortugues gegants europees. Les closques i altres ossos del esquelet d'aquesta tortuga de l'espècie espanyola, Titanochelon bolivari, han servit per confirmar que a Espanya habitava una tortuga diferent a la europea. Amb les dades obtingudes sobre el crani, la closca i el seu esquelet ja s'imaginen com passejaven ramats de tortugues gegants pel carrer que actualment és la Gran Via de Madrid. La Titanochelon era una tortuga terrestre gegant que va habitar Europa entre el Miocè i el Plistocè, des de fa uns vint milions d'anys fins fa menys de dos milions d'anys.
La seva closca podria mesurar fins dos metres, les seves dimensions eren amples i les seves extremitats, molt robustes, estaven cobertes per grans escames ossificades, que li feia servir com una cuirassa protectora.

Noticia original

Vídeo: 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada