diumenge, 9 de novembre del 2014

Cassini fotografia un mar assolellat en Tità

La nau espacial Cassini de la NASA ha aconseguit fotografiar la llum del sol reflectida als mars d'hidrocarburs a Tità, la gran lluna de Saturn. Abans Cassini ja havia capturat fotografies, per separat, dels mars polars i el Sol brillant sobre ells, però aquesta és la primera vegada que s'han vist junts en la mateixa fotografia.
En la fotografia també podem veure núvols brillants de metà prop del pol nord de Tità. Els núvols podrien estar reposant activament els hidrocarburs dels llacs d'aquesta zona amb precipitacions. També podem veure al voltant de Kraken Mare, el mar on està el reflex solar, una vora brillant en forma d'anell, que ens indica que aquest mar va ser més gran en el passat, responsable d'aquesta disminució l'evaporació que ha deixat aquesta "senyal".
Els mars de Tità estan compostos en la seva majoria de metà i età líquid. Antes de que Cassini arribés a Saturn, els científics creien que en Tità hi havia cossos de líquids oberts en la superfície. Cassini no sols ha contemplat aquest mars, sinó que també va encontrar grans dunes d'arena prop de l'equador i en latituds més baixes. Però on abunden els llacs i els mars és als pols, especialment al pol nord.

Noticies originals: 1, 2

Vídeo:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada