dimecres, 19 de novembre del 2014

Els mamífers ja poden regenerar òrgans com els peixos i les salamandres


La medicina regenerativa  assenyala el camí per a la recuperació de persones amb cegueses, infarts o problemes de ronyó. Els passos que s'estan donant són alhora prometedors i, en molts casos, molt preliminars. La bona notícia és que en els millors laboratoris del món treballen per identificar tots els camins pels quals la medicina del futur podria avançar: d'aquesta manera, no hi haurà carreró sense sortida que impedeixi trobar els tractaments i les cures.
En el institut Salk de California estudien com reprogramar cèl.lules mare  per a regenerar òrgans , i com usar les de porcs , per ejemple , per a produir òrgans. S’han aturat a observar com actua la naturalesa en animals com els peixos o les salamandres.

Juan Carlos Izpisúa  i el seu equip han treballat en entendre el mecanisme molecular que permet als peixos zebra regenerar el cor per després, estudiar si seria possible en mamífers com ratolins i humans. En un experiment donat avui a conèixer han demostrat que és possible: han aconseguit activar aquest mecanisme en el cor d'un ratolí adult perquè es recuperi després de quedar seriosament danyat per un infart.

 

Noticia original 

Noticies relacionades :

-P45, la proteína que impedeix la regeneració nerviosa en els humans
-Investigadors descobreixen la recepta genética de la regeneració de la cola dels llangardaixos


Video :


Ratones mutantes que regeneran organos por raulespert

1 comentari:

  1. Aquest article m´ha semblat molt interessant. En ell es reflexa l´importància què té la ciència, ja que algunes coses que abans eres improbables, gràcies a la ciència ja no ho són tant. Esperem que aquest descobriment arribe més lluny i seguixca endavant, quí sap si algún dia l´espècie humana podrà regenerar els seus organs, tant de bò açò siga possible.

    ResponElimina