diumenge, 16 de novembre del 2014

Tortugues gegants passejaren per la Gran Via fa 15 milions d'anys

La Titanochelon va habitar a Madrid entre el Miocè i el Pleistocè, és a dir, fins fa menys de 2 milions d'anys

Investigadors espanyols i grecs han analitzat els fons de les col.leccions del Museu Nacionals de Ciències Naturals i han descobert que existí un gènere de tortugues de fins dos metres de llargaria nomenats Titanochelon i que fins ara havien estat desconegudes.

S'ha descobert gràcies a anàlisis dels fons de la col.lecció de Paleontologia del museu perteneixent al Consell Superior de Investigacions Científiques. Investigadors han estudiat aquest material el qual portava sense ser revisat al museu desde la Guerra Civil española.



FÒSSILS
La investigació s'inicià l'any 2005 i mitjançant la reconstrucció del fòssils trobats a principis del segle XX, s'ha pogut descobrir la espècie més representativa i abundant de totes les tortugues gegants europees.



Les cuirasses i altres ossos de l'esquelet d'aquesta espècie, la Titanochelon bolivari, han servit per a confirmar que a Espanya habitava una tortuga diferenciada de la espècie Europea.

Gràcies a les dades obtingudes sobre el crani, la cuirassa i el seu esquelet apendicular, els científics ja han pogut imaginar com  fa 15 milions d'anys, ramats de tortugues gegants passejaven per el que és actualment la Gran Via.

Manadas de tortugas gigantes pasearon por la Gran Vía hace 15 millones de años










El seu caparaçó podia medir fins dos metres. Era relativament baix però d'amples dimensions i les seues extremitats estaven cobertes per grans escames ossificades, a mode de cuirassa protectora.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada