dimecres, 12 de novembre del 2014

Creació de nous "mini estomacs”

Científics americans de l’hospital mèdic infantil de Cincinnati han aconseguit simular una versió en miniatura del teixit d’un estomac humà mitjançant un estudi amb cèl•lules mare pluripotents. Aquest estudi, ha identificar un mètode per a crear teixits del estomac en tres dimensions “in vitro” a partir de les estudiades cèl•lules mare, capaces de generar la majoria de teixits. 


La ciència conta a partir d’ara amb un avanç molt important per a investigar como es el desenvolupament de les malalties relacionades amb el tracte digestiu, des de el càncer fins la diabetis. També s’utilitzarà per a descobrir noves maneres de bloquejar els efectes nocius de la bactèria Helicobacter pylori, la més d’anginya que afecta l’estomac. 
  
Els prototips d’aquests “mini estomacs” van ser provats amb l’infecció d’aquestos per la bactèria H. pylori, que desprès de 24 hores ja havia activat els canvis bioquímics del òrgan i el teixit imitava a la perfecció les primeres etapes de la malaltia gàstrica causada per la bactèria, inclosa l’activació d’un gen cancerigen. D’aquesta manera els científics afirmaren que  el seu principal problema a l’hora d’estudiar malalties relacionades amb el estomac havia segut eradicat, ja que a partir d’ara contaran amb models de laboratoris per a simular els autèntics problemes als estomacs humans.



Noticia original: 

Noticia relacionada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada