diumenge, 23 de novembre del 2014

La resistència a l'Autoritat femenina deprimeix a les jefes

La resistència a l'Autoritat
femenina deprimeix a les jefes

En ple segle XXI, la societat segueix rebutjant el lideratge de les dones. Un estudi en milers de nord-americans revela que entre dones amb llocs de responsabilitat és més freqüent l'estrès crònic; en canvi, no es donen els símptomes en homes. Quan elles mostren l'assertivitat i confiança dels líders forts, són jutjades negativament.


Un estudi de dues investigadores de sociologia i desenvolupament humà de les Universitats de Texas i Iowa (EUA) ha revelat que les dones que exerceixen llocs d'autoritat tenen més símptomes de depressió, cosa que no es produeix en homes amb treballs equivalents.
Segons el treball, publicat en l'últim número de Journal of Health and Social Behavior, això es deu al fet que ells no han de enfrontar-se a la resistència i estereotips negatius que pateixen les dones, ja que el lideratge continua sent percebut com una cosa poc 'femení '
En l'estudi s'ha observat el comportament de 1.300 homes i 1.500 dones de mitjana edat, que es van graduar d'escoles secundàries de Wisconsin.

Segons Tetyana Pudrovska, professora d'investigació de la universitat texana i coautora de l'estudi, en dones amb llocs que no impliquen autoritat, els símptomes de depressió són, de mitjana, només una mica més freqüents que en homes en situacions similars. No obstant això, entre les persones amb la capacitat de contractar, acomiadar i decidir salaris, les dones solen presentar molts més simptomes depressius que els homes.

"El que resulta sorprenent és que a les dones amb autoritat se'ls pressuposen els avantatges que s'associen amb una bona salut mental. Tenen més educació, bons ingressos, ocupacions de prestigi, major nivell de satisfacció laboral i autonomia que les que no tenen aquesta autoritat. No obstant això, pateixen més depressió que les d'estatus inferior ", assenyala Pudrovska.


La sociòloga diu també que anys d'investigació en ciències socials han demostrat que les dones en posicions d'autoritat han d'afrontar tensions interpersonals d'allò més variat: interaccions socials negatives, estereotips, prejudicis i aïllament. "Al que s'afegeix la resistència dels seus subordinats, col·legues i superiors", destaca.

Link relacionat: http://www.agenciasinc.es/Noticias


https://www.youtube.com/watch?v=Cy7yGibdHKU






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada