diumenge, 16 de novembre del 2014

Com es medixen els canvis al nivell del mar?

Les noves dades presentades al simposi "20 anys de progrés en altimetria radar", que es celebra aquestos dies en Venecia, confirmen una pujada mitja del nivell del mar de 3 mil.límetres anuals. Els científics atribueixen aquesta pujada a l'augment de les temperatures i al derretiment de les glaçeres de les muntanyes i el gel del pols.

El tema del congres és l'altimetria radar, una tècnica que permet medir desde l'espai l'altura de la superfície dels oceans i de les mases de l'aigua dolça, gel o terra en pràcticament qualsevol punt del planeta. Per a açò, aquestos altímetres registren la topografia de la superfície al llarg de la trajectòria terrestre del satèl.lit cronometrant l'intercal entre la transimissió i la recepció d'impulsos de radar. Açò permet mesurar l'altura del satèl.lit per damunt de l'aigua, la terra o el gel.


El simposi s'ha celebrat a Venecia, una ciutat per a la que precísament el augment del nivell de les aigües és d'especial importància. "Les aplicacions per a  la observació de la Terra són ferramentes fonamentals per a Venecia", ha afirmat Giorgio Orsoni, alcalde d'aquesta ciutat. El seguiment de la pujada del nivell del mar, així com la evolució de la línia de la costa, les corrents i els afonaments són essencials per a conéixer el futur de la "ciutat flotant".

NOTÍCIA ORIGINAL: http://noticiascientficas.blogspot.com.es/
NOTÍCIES RELACIONADEShttp://www.bbc.co.uk/mundo/noticias/2012/09/120924_satelite_mide_aumento_nivel_oceanos_msd

VÍDEO RELACIONAT:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada