dissabte, 22 de novembre del 2014

La gravetat va salvar a l'univers del col·lapse després del Big Bang

Per què l'univers no va rebentar immediatament després del Big Bang, tal com hauria d'haver ocorregut segons algunes prediccions? Segons l'opinió d'un equip de físics de l'Imperial College de Londres i de les universitats de Copenhaguen i Hèlsinki, la gravetat li hauria proporcionat l'estabilitat necessària per a sobreviure a la seua pròpia expansió en eixe període primerenc.

Les investigacions sobre la partícula de Higgs, descoberta en el CERN en 2012 i responsable d'aportar massa a totes les altres partícules, suggerixen que la producció de bosons durant l'expansió accelerada de l'univers molt pronte -la crida inflació- hauria d'haver donat lloc a la inestabilitat i el col·lapse. Per això els esmentats científics tracten d'esbrinar per què açò no va succeir i creuen que hi ha una explicació simple.

En un nou estudi que publiquen en la revista Physical Review Letters descriuen com la curvatura de l'espai-temps -la gravetat- li va donar al cosmos l'estabilitat necessària per a sobreviure. També han investigat la interacció entre les partícules de Higgs i la gravetat, considerant la forma en què esta podria variar amb l'energia.
 Doncs bé, heu vist que inclús una xicoteta interacció entre ambdós elements hauria sigut prou per a estabilitzar l'univers i evitar la seua destrucció.

Noticia original

Noticies relacionades:

-El CERN confirma el descubrimient del bosó de Higgs


-Però ¿existixen de veritat els forats negres?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada