divendres, 21 de novembre del 2014

Per que van desaparèixer els homes neandertals?


Com ja sabeu l' Homo neanderthalensis o home del neandertal va ser una especie de “d'homo”  que va habitar a la terra abans que nosaltres desde 230.000 a 28000 anys enrere. Hi han moltes incognites sobre com era aquest “homo” i sobre com va desapareixer. L'home del neandertal es pareixia molt a nosaltres i per això s'estudia molt la manera en la que va viure, les seues capacitats i les diferencies que tenia front de nosaltres. Tot  per saber si aquest home primitiu disposava d'una capacitat intel·lectual com la nostra, i en eixe cas si es va extingir a pesar de la seua capacitat  . El neandertal va conviure a la terra junt amb l'home del cromanyó, el nostre avantpassat directe, durant 5000 anys, fins que es va extingir per causes fins avui desconegudes.

Una de les teories de la seua extinció es que no va poder sobreviure a l'ultima glaciació, ja que ells estaven adaptats als climes càlids, per això habitaven al sud d'Europa i sols pujaven al nord quan les temperatures augmentaven. Aquesta postura te molts detractors.

Segons la creencia popular, una característica anatòmica que els dificultava l'adaptació als climes freds i secs era la  forma del seu nas, que suposadament els comportava problemes respiratoris a temperatures molt baixes.
 Ara hi ha una prova més per negar a questa teoria del fred com a causa de l'extinció. Un grup multidisciplinari dirigit per el SUNY Downstate Medical Center, a Nova York, nega que el nas del neandertal no estiguera adaptat als climes freds i secs, al contrari, estava suficientment adaptat a la nova condició meteorològica com per sobreviure.

L'equip de científic el componien paleontropòlegs, anatomistes i un otorinolaringòleg que mitjançant medicions digitals i tomografies computeritzades han comparat la fisonomia dels cranis de neandertals amb la dels homes moderns arribant a la conclusió de que els nassos dels dos no es diferenciaven  massa en la seua adaptació al clima encara que si en la forma( el nas del neandertal sobreeixia de la cara mentre que els pòmuls s'afonaven).

Com ja he dit es una prova més per descartar aquesta teoria en la que el  neandertal desapareix per no estar ben adaptat al fred de l'última glaciació.
 No obstant si que es baralla la probabilitat de que la transformació del terreny provocada pel clima glacial va ser una causa fonamental, junt amb l'aparició dels nostres avantpassats, de l'extinció d'aquests individus tan curiosos


Noticia original.


Més informació sobre noticies relacionades.

Glaciacions

Neandertals

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada