dissabte, 15 de novembre del 2014

Salpes contra el canvi climàtic: una mala idea.

Provocar l'increment d'estos sers, d'aspecte semblant a les meduses, per a aprofitar la seua capacitat d'absorbir 〖CO〗_2 afectaria greument l'equilibri natural dels oceans.
La naturalesa és més complexa del que pareix a simple vista, i no assumir-ho pot tindre nefastes conseqüències. Les salpes poden ser un clar exemple que un suposat remei pot ser pitjor que la malaltia.
Les salpes són també un exemple que qualsevol ser viu, per insignificant o simple que puga paréixer, complix un paper important en l'equilibri natural. Estos xicotets tunicats, de la grandària d'un polze, no són molt coneguts, encara que poden trobar-se en mars equatorials, temperats o freds. De fet, la major concentració de salpes habita en l'oceà Antàrtic, on formen vistoses colònies.
Igual que altres animals, les salpes s'alimenten de fitoplàncton, una espècie de xicotetes algues marines que utilitzen al seu torn el CO_2  per a créixer. Posteriorment, quan l'animal excreta o mor, la major part del CO_2  torna a alliberar-se.

Salpes, uns interessants animals.

A banda de la seua capacitat de captura del CO_2, les salpes són uns animals interessants des del punt de vista científic, encara que les investigacions són més aïna recents, degut principalment a la dificultat per al seu estudi.
D'altra banda, es considera que són els animals multicel•lulars del planeta que més ràpidament es reproduïxen, ja que són capaços de doblegar el seu número diverses vegades al dia.


Noticia original

Noticies relacionades:
- Solució al canvi climàtic.
- Les emisions de CO_2 en el sector electric augmenten un 5’8% en el mes d’Octubre en Espanya.


Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada