diumenge, 16 de novembre del 2014

El semen acompanyat pel VIH

El preservatiu és el millor mètode per a previndre la infecció pel VIH però a pesar de la seua eficàcia no s'utilitza tant com deuria.

Una de les alternatives millor posicionades són els microbicides, compostos químics basats en antirretrovirals que s'utilitzen en el tratament de la infecció, que es poden aplicar per via tòpica en el tracte genital femení.
El microbicida CAPRISA va demostrar en el 2010 certa eficàcia per a prevenir el VIH però no s'han avançat resultats que permeten dir que aquesta ferramenta estarà en els països més necessitats.

Un estudi publicat en Science Translational Medicine explica perquè no triunfen els microbicides, ja que, el semen es converteix en el seu "enemic" reduint així l'eficàcia antiviral.
La investigadora Nadia Roan, coatora principal ens explica: "Habíamos demostrado previamente que el semen acentúa la infección por VIH, pero es la primera vez que demostramos que reduce eficacia antiviral de estos compuestos".

Existeix un fàrmac, maraviroc, els resultats del qual són similars als in vitro.
Diversos assaigs clínics estan provant l'eficàcia dels microbicides amb maraviroc, inclús s'està estudiant un anell vaginal basat en aquest compost per a presentar alternatives al preservatiu que pretenen reduir la transmissió del VIH.

Noticia original 

Noticia relacionada

Video relacionat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada