dijous, 6 de novembre del 2014

S 'amaga' la gran taca solar que ha emès potents flamarades

La gran taca solar s'amagat en entrar dins després de produir potents flames, es diu que hauria d'aparèixer a l'altra banda d'aquí a dues setmanes, la setmana passada generar quatre fulguracions del nivell X.

Les flamarades o fulguracions de radiació que emeten les taques es classifiquen per intensitat i l'AR 12192 ha generat, des del 20 d'octubre, 64 espurnes de nivell C (mitjà), 22 de nivell M (més alt) i sis de nivell X, el més alt. Poden afectar els satèl·lits, a les comunicacions de les centrals elèctriques, fins i tot poden ser perilloses per als astronautes, que han d'evitar qualsevol activitat fora del vehicle espacial durant aquests episodis de l'estrella. generen les tempestes geomagnètiques a la Terra i les espectaculars aurores sobre els pols.

La taca mes gran,que ja no es visible des de la Terra, no obstant això, es poden produir més espurnes durant uns dies a causa dels bucles que es formen en altura sobre la taca. A més, adverteix el SWPC, poden produir tempestes solars si hi ha alguna altra erupció, però de moment "només s'aprecien petites taques disperses en el disc solar, en clar contrast amb la situació fa una setmana"

"Tot i que les taques solars produeixen efectes menors en les emissions del Sol, l'activitat magnètica que acompanya aquestes taques pot produeix canvis dramàtics en els nivells d'emissió en ultraviolada i en raigs X", assenyala un dels experts anomenada David Hathaway.


D'aquí l'enorme interès en desenvolupar mètodes eficaços per predir l'activitat solar amb anticipació suficient.

 noticia original  
 noticia relacionada
noticia relacionada 

 video:





 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada