dilluns, 10 de novembre del 2014

Més llum en l’evolució dels insectes


La historia de l’evolució dels insectes ha patit una gran revolució degut al treball de més de 100 investigadors de 10 països diferents. L’equip d’investigació ha sigut dirigit per Bernhard Misof (Museu Alexander Koening d’Investigació Zoològica de Bonn, Alemanya), Karl Kjer (Universitat Rutgers de Nova Jersey, Estats Units) i Xin Zhou (del BGI, Institut de Genòmica de Pekín, en Shenzhen, Xina).

Aquest grup de científics ha estat cooperant en l’anomenat projecte 1KITE i els resultats del seu treball, han revolucionat els coneixements que es tenien sobre l’evolució dels insectes, dels quals es coneixen milions d’espècies diferents.

Aquests científics han analitzat moltes dades moleculars sobre 144 espècies seleccionades entre les que es troben algunes que ens afavoreixen (pol•linitzant vegetals) i altres que ens perjudiquen (devorant collites senceres). Els resultats aporten dades sobre les dates d’origen i de les relacions evolutives de tots els grups d’insectes principals.

Aquests resultats indiquen, entre altres coses, que els insectes es van originar al mateix temps que les plantes terrestres més primitives, fa uns 480 milions d’anys. Així, els insectes van desenvolupar ales per a volar fa uns 400 milions d’anys, abans que qualsevol altre animal i al mateix temps que les plantes començaren a fer-se grans i formar els boscos primitius.

L’estudi conclou, per tant, que insectes i plantes van formar junts els ecosistemes terrestres més antics.

Noticia original

Noticies relacionades
Lo que revelan los fósiles de un extraño orden de insectos
El reinado de los insectos voladores gigantes acabó con la aparición de las aves

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada