divendres, 21 de novembre del 2014

Una illa japonesa multiplica el seu tamany en un any per nou després d´una erupció volcànica

La Guàrdia Costera del Japó ha informat d´un fet sorprenent.

L´illa de Nishinoshima ha augmentat el seu tamany quasi 9 vegades més. Aquest espectacular fet, es deu a l´erupció d´un volcà que es troba a l´illa en contínua  erupció desde fa just un any.

Les últimes medicions, fetes en  el mes d´octubre revelen que el tamany de l´illa eren de 1´5 kilòmetres de est a oest, i 1´7 de nord a sud. L´explosió volcànica produïda fa 1 any, va formar al sud-est una nova massa de terra que fou anomenada provisionalment Niijima o Shinto.

Finalment, l´illa no va rebre un nou nom, despés de cofirmar-se que la nova illa s´havia expandit fins al punt d´unir-se amb  Nishinoshima.

L´illa presenta ara uns 50 milions de metres cúbics i el seu punt més alt s´encontra a uns 100 metres sobre el nivell del mar.




            Illa de Nishinoshima, situada en l´Oceà Pacífic, a uns 1000 km del sud de Tokio.





Noticia


Noticia relacionada


1 comentari:

  1. Em pareix realment sorprendent que un canvi tan gran en les dimensions i el relleu d'una illa es done en tan poc de temps quan la majoria de les transformacions geològiques tarden millions d'anys en dur-se a terme i no les podem ni tansevol apreciar al llarg de tota la nostra vida. Açò demostra el potencial que te la part interna de la terra per, amb una mínima part de la seua energia, que escapa pels volcans per ejemple, transformar total i instantaniament la superficie terrestre que el vent i l'aigua tarden milers d'anys en alterar.
    Molt interssant.

    ResponElimina