dijous, 20 de novembre del 2014

80 milions de bacteries en un petó

Segons un estudi les parelles comparteixen amb cada petó bacteris, per un petó de 10 segons es passen fins a 80 milions de bacteris.
El cos humà està ple de bacteris, la majoria a l'estómac i intestins, però uns investigadors holandesos han fet un estudi sobre com influeixen els petons a la microbioma bucal.
Aquests investigats van triar 21 parelles i van agafar mostres de la seva saliva abans d'un petó i després, paa indentificar la presència d'una molècula, l'àcid ribonucleic ribosòmic (rRNA), que els permetés localitzar els diferents gèneres bacterians, van veure que els amants tenen una taxa mitjana de similitud de 0,37 enfront del 0,55 dels no amants.




"La saliva és un entorn molt dinàmic", diu el microbiòleg de l'TNO (organisme holandès similar al CSIC espanyol) i principal autor de l'estudi, Remco Kort. "En empassar constantment, amb prou feines podem identificar similituds", aclareix. De fet, la ciència encara no té clar si la saliva compta amb la seva flora bacteriana pròpia o si els bacteris que es troben en ella procedeixen d'altres zones de la boca.



Com el mateix Kort reconeix, "Òbviament, hi ha altres importants factors implicats com tenir la mateixa dieta o fer servir la mateixa pasta de dents"
L'última part de la seva investigació buscava quantificar l'efecte dels petons als microbis. Per fer-ho, van recórrer a un iogurt microbiótico. En contenir grans quantitats de bacteris dels génerosStreptococcus, Lactobacillus yBifidobacterium, van poder usar-les com a marcadors fàcils de diferenciar dels bacteris pròpies de la boca i, el més difícil, explicar-les.
Van tornar a mesurar la flora bacteriana dels dos membres de la parella abans de donar-li el iogurt a un d'ells. Van repetir el mesurament després d'un profund i llarg petó per estimar que, de mitjana, uns 80 milions de bacteris passen d'una boca a una altra després d'un petó de 10 segons.


noticia original
 informació i videos dels bacteris a la boca
video:




1 comentari:

  1. M'ha paregut curiosa aquesta notícia ja que amb un sol i simple petó de 10 segons es poden passar moltísimes bacteries com son 80 millons.Em pareix molt interesant ja que quan una persona li fa un petó a una altra, no s'adona d'açò i pot ser,alguna s'ho pensaria dos voltes abans de donar un petó.

    ResponElimina