divendres, 21 de novembre del 2014

DESAPAREIX LA MATÈRIA FOSCA?

La matèria fosca podria estar desapareixent i amb ella el "pegament" que manté unides les galàxies. El univers acabarà sent un gran espai buit, fred i fosc. 
Cosmòlegs italians i britànics han descobert una pista que podria ajudar a revela el fi de l'univers, suggereixen que la matèria fosca esta transformant-se en energia fosca. Esta podria ser la causa de que les galàxies estiguen cada vegada creixent mes lentament des de fa uns 8.000 milions d'anys.
En 1998 es va descubrir que l'univers s'expandia cada vegada mes ràpid i el model de matèria fosca freda descrivia aquest mecanisme.
El model de matèria fosca freda es basa en partícules que no interactuen en la radiació electromagnètica i que tenen una vida molt llarga. La matèria fosca es un 85% de tot l'univers, dominant la formació de qualsevol estructura a gran escala.
La costant cosmologia del model de matèria fosca freda te alguna inconsistència que s'ha descobert fa molt poc, utilitzant dades del fons còsmic de microones preses pel telescopi espacial Plank el model de la cosmologia de matèria fosca freda ha estat utilitzat per a saber el ritme al que les galàxies han anat creixent al llarg de la historia de l'Univers. No obstant això, altres estudis han suggerit que la formació d'aquestes galàxies podria ser més lent del que diu el model de la cosmologia de matèria fosca freda. La qual cosa significaria que les partícules de la matèria fosca freda estan desapareixent  de l'Univers.
Ara, uns científics de la Universitat de Roma i de la Universitat de  Portsmouth, han estes el model de la cosmologia de matèria fosca freda per a permetre que la matèria fosca decaigua i es transforme en energia fosca.
Per a contrastar el seu model amb les observacions real van comparar les dades del telescopi espacial de Plank amb les observacions reals.
Els investigadors van separar l'historia de l'Univers en quatre parts iguals i es van adonar que la matèria fosca es convertia en energia fosca era significativa en la tercera i quarta part des de fa un 8.000 milions d'anys. Han trobat un model millor d'energia fosca.
La tasa de conversió de matèria fosca en energia fosca es molt xicoteta i lenta però si es manté en 100.000 milions d'anys l'Univers desapareixerà.
Este resultat obri noves perspectives sobre la realitat física.




 VIDEO 













1 comentari:

  1. Em pareix molt interesant i adequada aquesta notícia, ja que la matèria fosca és la que ens fa poder estar vivint ací, i estar units amb les altres galàxies, encara que hi ha molta materia fosca, com energia fosca que ens envolta. Perquè abans tot era bàsicament negre, fins que va anar evolucionant i formant-se àtoms, estrel·les, galàxies...
    Bona nit!

    ResponElimina