diumenge, 9 de novembre del 2014

Desvelen els invisibles efectes de la cocaína en el cor


Encara que  no siguin visibles, els efectes nocius del consum de cocaína están presents en el 71% dels individus que la consumixen. Segons el proyecto de investigación Cardio–UCA  , a pesar de que no hi hagen símptomes d'enfermetat cardíaca , estes persones presenten algún tipus d'afectació en el cor. En el treball, que s'está realitzan fundamentalment en València, s'ha aconseguit cuantificar la magnitud d'aquest efecte i detectar-lo en pacients asintomátics per mitjà de sofisticades técniques d'imatge i s'ha vist que els trastorns més freqüents són la dilatació i disfunció contráctil del ventrícul esquerre i dret, e hipertròfia del ventrícul esquerre, així como foqus de fibrosis focal.

La cocaína provoca problemes cardiovasculars en un alt percentaje dels consumidors habituals;   poden provocar greus conseqüencies per a la salut. Es la segona droga il·legal més consumida en España, és un producte simpaticomimétic altament adictiu i amb efectes potencialment letals; és cardiotóxica   i pot causar isquemia , infart, hipertrofia miocárdica, disfunció sistólica, arritmies i mort súbita.

Notícia Original

Notícies relacionades:

-El primer medicament per a tractar l'adicció a la cocaína?

-Els consumidors de cocaína tenen tres vegades més risc de patir un infart

Video:

1 comentari:

  1. Tots som conscients dels efectes nocius de la cocaïna, però això de què també afecte al cor d'una manera tant agressiva és menys sabut entre la població. Els efectes d'aquesta droga són horribles i poden dur-te greus conseqüències al cor, com infarts tant i com diu al post. Crec que la gent deuria d'estar més conscienciada i conèixer més aquests efectes que el post remarca molt bé. És vergonyós que ací, a Espanya, es consumisca tant aquesta i altres drogues altament nocives per a la nostra salut. Crec que s'haurien de fer més campanyes contra les drogues, i començar a donar-les al xiquets de huit o nou anys i no retardar més aquest moment.

    ResponElimina