diumenge, 16 de novembre del 2014

El 70% dels fumadors tenen símptomes d'EPOC sense diagnosticar

El 70% dels fumadors tenen símptomes d'EPOC sense diagnosticar i "no saben que ho pateixen". Així ho va indicar el president del comité organitzador del IV Simposium Internacional sobre EPOC i tabaquisme, Juan Antonio Riesco, amb l'assistència de més de 150 experts de tot el món i unes 40 ponències sobre els últims avanços del tractament d'aquesta enfermetat.

Riesco, ha assenyalat que l'EPOC és una enfermetat "desconeguda" associada principalment al consum de tabac i que els símptomes són: tos constant, expectoració, fàtiga i constipats prolongats, pel qual ha dit que els fumadors majors de 35 anys acudisquen al metge si tenen aquests símptomes ja que podrien patir aquesta enfermetat.

S'ha demostrat que el 90% dels pacients que pateixen EPOC "són fumadors actius o ho han sigut en el passat", afirma Riesco.
Per a tractar les últimes utilitzacions del diagnòstic i conèixer les teràpies més avançades per controlar la enfermetat i les perspectives futures es celebra aquest simposium.


Notícia original  

Notícies relacionades


VÍDEO

1 comentari:

  1. Bon dia Maria, aquesta notícia m'ha resultat bastant interessant, ja que tots coneguem persones fumadores les quals les estimem molt. Sabem que el tabac és perjudical per a la salut i sovint, els fumadors mostren símptomes com edls que has nomenat abans (tos, expectoració, fàtiga...) però els deixem passar com a desapercebuts. Trobe molt útil aquesta notícia ja que ens fa coneixer l'existència d'una malaltia que no coneixiem. Ara ja sé que cal ser més preventius i anar al metge a fer-se una revisió al mínim símptoma que trobe, ja que amb anticipacó tot és millor. Ja ho diu la dita "Más vale prevenir que curar".
    Gràcies per la informació, salutacions.

    ResponElimina