dijous, 20 de novembre del 2014

El càncer de pulmó cada vegada augmenta mes.

Els oncòlegs han observat un augment del càncer de pulmó en no fumadors,un de cada cinc pacients te aquest tipus de tumor, a part dels seus efectes nocius també estan altres causes com la contaminació.

La majoria de pacients amb càncer de pulmó són antics fumadors o fumadors actius, però la els pacients que no han provat un cigarret s'ha incrementant fins un 20 %.

La contaminació és també una de les causes del augment de càncer, segons algunes investigacions que indiquen que el nombre de persones mortes a augmentat al voltant d'un 8 % per aquest tipus de càncer en les ciutats.

La segona causa és el tabaquisme passiu i la tercera és la pol·lució i el nivell de radó. En aquest informe que es va  presentar sobre el càncer de pulmó, també s'alerta de l'augment de aquesta malaltia en les dones, en els últims sis anys s'ha produït un augment de la mortalitat del 50 % en les dones, mentres que en hòmens s'ha mantingut estable.

La incidència a Espanya en els hòmens va aconseguir el seu pic més alt en la segona mitat de la dècada dels noranta i va en descens, però en dones continua ascendint, un dels tants motius és per l'incorporació de la dona a l'hàbit tabáquic.

La llei antitabac ha permés reduir un 25 % la taxa de fumadors, però en les dones no s'ha notat la disminució del tabaquisme. El percentatge d'exfumadores és semblant al de 2001. Els efectes de la llei antitabac en la incidència del càncer de pulmó es veuran vora 30 anys, es comprovarà com ha afectat en les dones, però també en un altre grup d'edat. Es tracta dels jóvens espanyols d'entre 15 a 24 anys, un tram d'edat en què és quasi idèntica la proporció de fumadors hòmens i dones.


3 comentaris:

  1. Hola Joseph :D
    El tema d'aquesta notícia em pareix molt encertat, ja que és un problema que està present en la societat, i va en augment, com tu exposes en aquest post.
    Opine que si l'augment de la contaminació en el planeta està afectant la pujada de la probabilitat de patir un càncer de pulmó, algú hauria de fer alguna cosa al respecte. En canvi, la gent que està en el poder no es preocupa per aquestes coses, o així ho fan vore. La contaminació de l'atmosfera augmenta cada vegada més i no fan res per evitar-ho.
    Resulta curiós que el percentatge de mortalitat per càncer de pulmó haja augmentat un 50% en les dones i en els hòmens s'haja mantingut estable. Caldria investigar la causa d'aquest augment tant significatiu en les dones.
    Respecte a la llei antitabac, crec que s'hauria de modificar a nivell global, per controlar millor en quines zones es pot fumar i en quines no, perquè en molts països està permés fumar on vulgues, i perjudica a la resta de la societat. El fumador passiu creu que no està en perill, però sí ho està.
    Em pareix exagerat el temps que hem d'esperar (30 anys) per observar els resultats d'aquesta llei tant important. Si sapiguerem ja els resultats, sabriem si aquesta llei ha funcionat correctament. Així es podrien modificar les normes per a què en un futur inmediat no hagueren tants malalts per càncer de pulmó.
    En general, crec que en el post està molt ben explicat el tema del què es tracta, està prou complet, encara que un video relacionat amb el càncer de pulmó donaria més substància a la notícia.

    ResponElimina