diumenge, 16 de novembre del 2014

El canibalisme sexual de les aranyes


L'encontre sexual entre aranyes pot ser perillós per al mascle. Les femelles poden devorar-lo abans, durant o després de la cópula. Però ara, s'ha descobert una espècie on és el mascle qui canibalitza a les femelles adultes.

Es tracta de la primera volta en que els papers de la naturalesa han estat invertits.
Els científics de l'Institut d'Investigacions Biològiques de Clemente Estable observaren l'apareament de les aranyes mascle amb verges, mentre que menjaven a les de més edat i per tant amb menys èxit reproductiu. Investigadors sugereixen que les dures condicions de l'hàbitat impulsen al mascle a menjar-se les femelles per a la seua alimentació.


Araña Allacosa brasiliensis                                                                       Menjar o reproduir-se? Aquestes aranyes prenen decisions extremes.




MASCLES DOMINANTS
La espècie en qüestió, Allacosa brasiliensis, és una aranya noctunra que habita a Amèrica del Sur. Els investigadors estudiaben la espècie degut a que el seu estat és considerat com un indicador de la salut dels hàbitats costaners.
Afirmen que es tracta d'una cosa molt extranya en el regne animal.

Després d'observar a una aranya mascle menjant-se una femella, es va proposar trobar una explicació per al comportament.
Les aranyes femelles solen ser més grans que els mascles i són el sexe selectiu.
En canvi, a les A. brasiliensis, els investigadors els trobaren que els mascles eres inusualemnt dominants.


INVERSIÓ DE ROLS
Els investigadors aseguren que és més freqüent que els mascles copulen amb vergens amb bones condicions corporals, com una forma de garantitzar l'èxit de la procreació.
En aquesta espècie les femelles amb millor corporal proporcionaran més ous i en conseqüència més fills i filles.
Per lo tant, les femelles més velles i amb pijors condicions físiques s'emportaran una desagradable sorpresa ja que els mascles s'aprofitaran d'elles per a altres necessitats.

En lo que els investigadors descriuen com una opció sexual extrema, les aranyes mascle sel.leccionen si volen copular amb les femelles o si se les menjen, una opció que pareix estar basada en el seu potencial d'aparellament.




1 comentari:

  1. Aquesta notícia està molt interessant, sabia els del canibalisme en les femelles però no que hi havia alguna clase d'aranyes amb mascles dominants, m'a agradat i em a aportat informació interessant

    ResponElimina