diumenge, 2 de novembre del 2014

Els universos paral·lels existixen e interactuen entre sí


Segons una teoría, no sols existís el món que experimentem, sino múltiples a la vegada, alguns pareguts i altres completament diferents, tots reals.

La controverguda idea de la existencia d'universos paral·lels va sorgir com una teoría dintre de la mecánica cuántica alrededor de 1957. La teoría mantin que l'univers es ramifica en un montó de nous cosmos alternatius. Alguns es pareixen al nostre pero altres són completament diferents, de forma que totes les posibilitats es prenen en conter.

 Pareix de ciencia ficció i encara no hi han probes per a defenrde-ho, pero els multiversos són un seriós supost de treball en la cosmología, la física y la astronomía.
Académics de la Universitat de Griffith  no sols creuen que ixos multiversos  existisen, sinó ademés están convencuts de que interactúen entre ells. En un artícle publicat en la prestigiosa revista Physical Review X, Howard Wiseman y Michael Hall, del Centre de Dinámica Cuántica de Griffith, y Dirk-Andre Deckert, de la Universitat de California, expliqen que en lloc d'evolucionar de forma independent, aquests mons propers s'influixen entre sí per una  força de repulsió,  tal interacció podría explicar tot el que es extrany sobre  la mecánica cuántica.

Es necesita la teoría cuántica per a explicar cóm funciona  l'univers a escala microscópica, i es creu que es algo aplicable a tota la materia.
Cada univers es ramifica en un montó de nous universos cada volta que es fa una medició cuántica.  En alguns universos l'asteroide que va matar als dinosaures va pasar de llarg i en altres, Australia va ser colonitzada per els portuguesos», explica Wiseman.

Notícia original

Notícies relacionades:
-Creen en un laboratori  un posible precursor de la vida
-Científics italians logren que el cobre “roçe” el cero absolut

Video:

3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Alex m'ha agradat molt el tema que has tractat i també m'ha paregut molt interesant el enllaç que has penjat junt a la mecànica quantica. Si tens un moment m'agradaria quedar un dia i parlar d'aço amb un poc més de cura. Intenta avisar-me si penges altra notícia d'aquest tema en aquest univers o en qualsevol altre

      Elimina
  2. La idea del multivers em pareix un poc de ciència-ficció però molt interessant. El multivers,inflació eterna l’anomenada per molts científics, que segons he vist al vídeo no va ser molt ben acceptada per falta de claretat al principi. Clar,podria ajudar a explicar la teoria del Big Bang, però per a açò hi hauria que primer aclarar més coses i més preguntes encara no concretades. La energia fosca per exemple, se diu que accelera la inflació però molt més no es pot dir perquè no se sap molt de ella. I altre dubte també que veig és, la teoria de les cordes pot ser eixe component dels quarks amb unes 9 dimensions? Difícil de comprendre perquè clar, la nostra realitat té 3.

    ResponElimina