dimecres, 12 de novembre del 2014

La sonda Rosetta aconsegueix aterrar en un cometa per primera vegada en la història

El robot que transporta el mòdul de descens Philae, s'ha desenganxat de la sonda Rosetta i ha aterrat al cometa 67/P Churyumov-Gerasimenko o Txuri a les cinc de la vesprada de hui, després de deu anys de planificació i d’espera des de que es va llançar a l’espai.
Malgrat que un temps abans d'iniciar l'aterratge s'ha detectat un xicotet estropell al sistema de propulsió de la sonda, els responsables de la missió, finalment han decidit prosseguir amb l'aterratge, la qual cosa, ha produït que sobre les dos i mitja de la vesprada es reberen les primeres imatges després de la separació de la sonda Rosetta i el mòdul Philae. "Són molt, molt bones notícies", ha afirmat un dels responsables de la missió des del centre de control de l'Agència Espacial Europea (ESA) a Darmstadt, Alemanya.
Aquesta és la primera vegada en la història en la que una sonda toca la superfície d’un cometa. El robot Philae disposa de deu instruments científics amb els quals podrà investigar la composició i tots els racons del cometa. S'espera recollir dades sobre possibles materials orgànics que puguen afirmar l'origen del Sistema Solar, de la Terra i sobretot,
de la vida.


  • Font principal d’informació:
-  La sonda Rosetta aconsegueix aterrar al cometa Txuri, 10 anys després: segueix les reaccions en directe.
  • Altres fonts d’interès:
- Missió Rosetta: El mòdul Philae es prepara per aterrar aquest dimecres en el cometa.
- Després de Rosetta, el repte serà portar mostres a la Terra .

  • Vídeo relacionat:

1 comentari:

  1. Aquesta notícia m'ha paregut molt interessant. Pense que van fer bé d'haver continuat amb l'aterratje, pese als problemes, ja que açò porta en procés 10 anys, i el fet d'haver aconseguit arribar, tot i amb alguna errada tècnica suposa molt d'esforç.
    Crec que açò ha suposat un grandíssim avans per a la ciènci. Totes les imatges que ens puga enviar aquesta sonda ens farà descobrir noves coses respecte l'univers i amb sort resoldre algun dels grans i abundants misteris que ens te guardat l'univers.

    ResponElimina