dissabte, 1 de novembre del 2014

L'EDAT DE L'UNIVERS ÉS LA QUE REALMENT CONEGUEM?


Els investigadors estan estudiant una vella estrella anomenada “Matusalén”. Han descobert que la seua edat és de 14.460 milions d’anys, per aquesta raó els fa dubtar de l’edat de l’Univers.

Aquest astre es troba a 190 anys llum de la Terra en la constel•lació de Libra. Feia un segle es considerava una estrella d’alta velocitat, però la seua composició pobra en metalls posava en dubte aquesta teoria. Els científics van afirmar que el càlcul de la seua edat podia variar considerablement i fer-la més jove, asò significa que l’edat de l’Univers també variaria.

Birol Kilkis, un científic, basant-se amb les teories de l’astre “Matusalén” va recalcular l’edat de l’Univers i es va adonar de que era d’uns 14.885 milions d’anys aproximadament, la qual cosa és major que la estimació del fons de microones, i aquest càlcul coincidia amb la de l’edat de l’astre estudiat. Finalment Kilkis va arribar a la conclusió de qeu l’Univers s’ha accelerat 4.400 milions d’anys després del Big Bang.



3 comentaris:

  1. Opine que haver publicat aquest post ha estat molt ben pensat. No sols perquè ens aporta una informació curiosa, sinó també perquè ha estat un gran pas per a l'astronomia, com molt bé s'ha apuntat al post, pel fet de tindre una estimació actual i real sobre l'edat de l'Univers que afirma que l’Univers s’ha accelerat 4400 milions d’anys després del Big Bang , ja que el descobriment de la composició pobra en metalls de l'astre "Matusalén" ha desmentit la falsa teoria de que era una estrella d'alta velocitat i per tant, l'estrela data de 14460 anys. Si l'edat real estimada de l'Univers (14885 milions d’anys aproximadament) és la definitiva, que dubte que siga perquè la ciència està en contíniua investigació, s'haurà resolt un dels enigmes de l'astronomia i de la ciència en general.
    A més crec que ha estat bé fer aquest post, perquè és un tema que vam estar donant fa relativament poc a classe. Precisament gràcies a això, m'ha cridat l'atenció, perquè com ja disposava d'uns coneixement sobre el tema he entès del que està parlant. I també perquè pense que mai està de més aprendre coses noves.

    ResponElimina