diumenge, 16 de novembre del 2014

Noves pròtesis que permeten sentir

Científics nord-americans han dissenyat un sistema protèsic pel qual, permet als pacients que han perdut un membre del cos, experimentar sensacions semblants a les que tindria si no li faltés aquest membre.

En realitat, la persona no pot sentir amb la pròtesi. L'efecte sensorial s'aconsegueix a través de la interpretació que un programa informàtic fa dels impulsos elèctrics rebuts a través de l'extremitat artificial i es transmet al cervell. Per aconseguir-s'implanten elèctrodes en els músculs vius.

Els investigadors van destacar també, que la finalitat d'aquest sistema no és només donar la funcionalitat perduda, sinó reconectar-lo amb el món i activar les parts del cervell que van desaparèixer en perdre el membre.

Notícia original

Notícies relacionades:
Primera mà biònica amb sentit del tacte
Identifiquen les cèl·lules clau en el sentit del tacte 

Vídeo relacionat:

4 comentaris:

  1. Em sembla fantàstic que els científics dediquen part del seu temps a investigar artefactes com aquest. Pense que són un gran avanç per a les persones que, degut a certes raons, han perdut alguna de les seues extremitats i ja no poden percebre els sentits corresponents a aquesta. D'aquesta manera, la vida d'estes persones es veurà menys afectada per la seua anomalia i podran recuperar poc a poc la vida que duien abans. Espere que aquesta ciència, la biotecnologia, tinga un gran progrés en un futur, ja que podrem resoldre molts dels problemes que ens dificulten el dia a dia.

    ResponElimina
  2. Em pareix asombros aquest disseny pel qual moltes persones podran experimentar sensacions semblants a les que podien sentir abans de que li faltes algun membre del seu cos. Es un gran descobriment i amb molta importància, per què no es nomes donar al teu cos la funció perduda, sinó reconnectar-la amb el mon i activar les parts del cervell que es van pedre amb el membre. Així aquestes persones tindran menys dificultats per a realitzar les labors diàries.

    ResponElimina
  3. Bon dia Mar, crec que es una noticia molt interesant, ja que el sentit del tacte és un dels sentits més importants per no dir el que més. El fet de que una persona per un accident o bé per naixement pateixi una anomalía és ja massa greu per l'impediment de fer algunes coses amb normalitat que feies abans si a més li afegim el fet de deixar de sentir alló que toques, pense que es bastant greu, i que hagin inventat aquells aparells dona una minima esperança de sentir alló que t'agradava i a més el fet de ser un poc més normal a pesar d'eixa anomalía.

    ResponElimina
  4. Em resulta una gran evolució científica estes pròtesis ja que permeten movilitat a les extremitats perdudes. Este defecte el pateix gran part de la població i este avanç permetirà a les persones afectades per esta deformitat a gaudir d'una vida mes còmoda.

    ResponElimina