dijous, 20 de novembre del 2014

ORIGEN



Rosetta és una sonda espacial de l'Agència Espacial Europea (ESA) que va ser llançada el 2 de març de 2004. La missió de la sonda és la d'orbitar al voltant del cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko el 2014 i 2015, enviant un mòdul d'aterratge, Philae, que se situarà a la superfície del cometa.
Fa deu anys la sonda Rosetta va sortir de la Terra, va recórrer 6.400 milions de km a 55.000Km/h i va interceptar el cometa 67P. Gran part dels instruments que han permès aquest fet de l'exploració espacial van ser desenvolupats per empreses i institucions espanyoles: els sistemes de posicionament, mesurament, control de temperatura, comunicacions, sensors i fotografia. La sonda Rosetta permetrà conèixer la composició del cometa, un cos celest sense evolucionar, que ajudarà a conèixer l’origen de la Terra i de la vida.
La sonda Philae comença els seus experiments però es podria apagar en hores per falta d'energia. Li queda poquíssima energia i rep tan sols 1 h i 20 minuts de llum al dia. S'han activat dos instruments, uns sensors i un espectròmetre. Mentrestant, l'Agència Espacial Europea treballa per reorientar la sonda amb l'esperança de que amb l’acostament al sol es puga reactivar.
Video:

Notícia original:  Escoltada per la radio.
Noticies relacionades:
-Philae encuentra moléculas orgánicas en el cometa
-Rosetta captó el aterrizaje de la sonda Philae sobre el cometa 67P

1 comentari:

  1. Aquesta noticia m'agradat molt, ja que parla sobre un tema molt interesant com és el descobriment del nostre univers, el descobriment de l'origen de la Terra i de la vida. Jo he investigat un poc sobre aquest tema per la meua part i he trobat una noticia on diuen el que ha trobat molècules organiques en la atmosfera del cometa.. http://www.abc.es/ciencia/20141118/abci-philae-moleculas-organicas-201411181804.html.

    ResponElimina